Актуелно

Отворен новоизграђени вртић „Бродић“ у Брзом Броду

У присуству грађана, деце, родитеља и градског руководства у Брзом Броду у градској општини Медијана отворен је новоизграђени вртић „Бродић“ у коме ће бити места за 120 малишана у пет група, од којих је једна јаслена.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски захвалила је грађанима Брзог Брода на истрајности и што су веровали актуелном градском руководству да ће за 20 месеци завршити изградњу вртића започетог пре неколико година.

Она је захвалила Новак Ђоковић Фондацији на партнерству у опремању „Бродића“ и рекла да је то само мали корак до оног што треба да ураде, а то је опремање вртића у насељу „9. мај“ који ће бити ускоро отворен, реконструкција зграде месне заједнице „Божидара Аџије“ и њена адаптација у вртић.

Она је најавила скори почетак изградње амбуланте у Брзом Броду.

Част ми је и задовољство да смо били партнери и верујем да је ово почетак једне дуге и успешне сарадње између Новак Ђоковић Фондације и Града Ниша, рекла је национална директорка Фондације Маја Кремић.

Директорка ЈПУ „Пчелица“ Светлана Митић навела је да ће листа чекања на вртић са 500 бити мања за 120 деце. Она је у име свих запослених захвалила на завршетку и опремању вртића у Брзом Броду.

Свечаном отварању присуствовали су председник Скупштине града Бобан Џунић, председник градске општине Медијана Небојша Коцић, чланови Градског већа Града Ниша, начелници градских управа, директори јавно-комуналних предузећа и установа.

У програму на отварању „Бродића“ учествовала су деца „Пчелице“, Леонтина Вукомановић и хор „Чаролија“.

Још садржаја