Актуелно

„Око соколово“ – допринос на успостављању саобраћајног реда

Циљ увођења система „Око соколово“ нису казне, већ успостављање реда у саобраћају на нишким улицама где је много аутомобила, истакла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски током разгледања система са сарадницима који треба да обезбеди саобраћајни ред у граду.

Нисмо размишљали о заради и новцу који би добили тим системом за контролу, већ искључиво о томе да аутобуси најзад крену жутом траком која је слободна, да таксисти имају свој део, да се аутомобили паркирају на дозвољеним местима, а не тамо где угрожавају или успоравају саобраћај, рекла је она.

Јули је месец пробног рада, а после тога ће бити кажњавања оних који не желе да чују наше апеле и који не поштују саобраћајни ред. Радимо на повећању паркинг места, позвали смо све заинтересоване за јавно-приватно партнерство у изградњи подземних и надземних гаража да се јаве и да започнемо тај посао на неколико локација, напоменула је Драгана Сотировски.

Координатор Комуналне милиције Дејан Ковачевић напоменуо је да је Ниш други град у Србији, после Београда, који располаже са два специјална возила за контролу паркирања.

Он је рекао да ће током јула власницима непрописно паркираних возила стизати опомена на кућну адресу, али да неће бити кажњавања.

После пробног рада од месец дана, непрописна паркирања подлежу кажњавању, навео је Ковачевић.

Вршилац дужности директора Паркинг сервиса Дејан Димитријевић указао је на предности електронске контроле и наплате паркирања.

Још садржаја