Актуелно

Обновљено Луткарско позориште, да деца уживају у представама

Радови на уређењу енергетске ефикасности и уградња уређаја за загревање и расхлађивање просторија у Луткарском позоришту су завршени, а позориште су тим поводом обишли градска већница за културу Адриана Анастасов и директор Канцеларије за локални економски развој Душан Радивојевић. Најмлађи суграђани луткарске представе у току зиме неће више пратити у јакнама али неће бити ни велике врућине током летњих месеци.Пријатеније ће бити посетиоцима али и запосленима у позоришту.

Градска већница Адриана Анастасов се захвалила на стрпљењу, највише родитељима и најмлађима јер су радови због непредвиђених ситуација потрајали мало дуже али је истакла и да се нада да ће сада сви бити задовољни и да ће уживати у представама.

Директор Канцеларије за локални економски развој је казао да је овим пројектом омогућен много комфорнији боравак, не само деце већ и запослених у самој установи. Решен је дугогодишњи проблем грејања и хлађења током летњих месеци и рециркулације ваздуха.

Пројекат је вредан нешто преко 34 милиона динара. Од тога је из ЕУ Про плус програма добијено нешто више 170 хиљада евра.

У Луткарском позоришту су замењена и седишта и подови у позоришној сали, и поред термо-техничких радова, зграда Позоришта је комплетно технички спремна.

Милица Радуловић, директорка Луткарског позоришта је најавила и премијеру представе „Усамљено дрво“, настале на основу цртежа деце из основних школа из Ниша, која су похађала радионице у оквиру овог пројекта.

Још садржаја