Актуелно

Ниш ће спремно дочекати Европско првенство за јуниоре

Прва седница Организационог одбора Европског првенства за јуниоре, чији ће домаћин у јулу бити Ниш, одржана је у Градској кући у присуству градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, њених сарадника и челника Кошаркашког савеза Србије (КСС).

Градоначелница Сотировски је поручила да ће Ниш бити спреман да угости младе кошаркаше из 16 европских земаља. У току је реконструкција сале Основне школе „Мирослав Антић-Мика“ у којој ће се, поред хале „Чаир“ играти утакмице, и ми ћемо као Град учинити све како би такмичење протекло на најбољи могући начин, казала је градоначелница.

Генерални секретар КСС Златко Болић рекао је да организација Европског првенства за јуниоре подразумева неке специфичности за које се треба припремити на време, али да се Ниш доказао као добар домаћин јер је већ успешно организовао националне купове у кошарци за мушкарце и жене, Куп Радивоја Кораћа и Куп Милана Циге Васојевића и да не сумња да ће тако бити и овог пута.

Директор првенства Дејан Дамњановић говорећи о значају овог такмичења, казао је да је за Међународну кошаркашку федерацију (ФИБА) оно на високом другом месту, одмах после Европског првенства за мушкарце, и да ће се од стране ове организације оно пратити са посебном пажњом.

Европско првенство за јуниоре у Нишу ће бити одржано у последњој недељи у јулу ове године.

 

Још садржаја