Актуелно

На Сајму запошљавања потписан уговор Града Ниша и НСЗ за смањење незапослености

Град Ниш и Национална служба за запошљавање (НСЗ) потписали су споразум о удруживању средстава за смањење незапослености вредан 27,4 милиона динара. Од тог износа Град Ниш финансираће 14 милиона динара, а остатак даје НСЗ. Уговор је потписан у Официрском дому уочи почетка овогодишњег Сајма запошљавања, а у име Града Ниша потписник је била градоначелница Драгана Сотировски која је поручила да је број незапослених у граду сада мање од 19 хиљада, а да је циљ да  применом нових мера и отварањем три фабрике наредних месеци, број људи без посла буде мањи од 15 хиљада. Захваљујући новом запошљавању у градском буџету који се највише пуни из пореза на зараде, сада је милијарду динара више него у првих пет месеци 2022. каже Сотировски.

Директор НСЗ Зоран Мартиновић, као други потписник уговора, рекао је да ће наредних дана такви споразуми бити потписани у свим општинама које су удружиле средства са Националном службом за запошљавање и да су у том партнерству локалне самоуправе издвојиле 350 милиона динара, а НСЗ 411 милиона динара.

Мартиновић је додао да би после примене мера број незапослених требало да буде смањен за 25.000.

После потписивања уговора уговарачи су обишли Сајам запошљавања где су се упознали да је на њему ове године присутно 48 послодаваца, или 17 више него 2022. и да су они понудили 2180 слободних радних места или 1200 више него годину дана раније.

Још садржаја