Актуелно

Третман сузбијања комараца на територији града Ниша

Први третман сузбијања ларви комараца на територији града Ниша дуж речних токова и површина који представљају станишта комараца биће 15.05.2023. и 16.05.2023. по распореду предвиђеним по градским општинама.

На територији ГО Нишка Бања: приобаља река Островачке, Куновичке, Јелашничке, Кутинске (Од Лазаревог села до улива у реку Нишаву) и Нишаве (лева страна од коњичког клуба „Чегар“ до викенд насеља Островица и од коњичког клуба до насеља Брзи Брод), Топла бара и старо корито реке Нишаве („мртваја“) код Нишке Бање.

На територији ГО Медијана: приобаља Габровачке реке (од пруге Ниш – Софија до улива у реку Нишаву) и Суводолског потока (од пруге Ниш – Софија до улива у реку Нишаву) и приобаље Нишаве лева страна од Брзог Брода до Железничког моста, као и бара у старом кориту Нишаве код Брзог Брода.

На територији ГО Црвени Крст: приобаља Топоничке и Рујничке реке (од Булевара 12. Фебруар до улива у реку Нишаву), Хумског и Рујничког потока, приобаље Нишаве десна обала од Железничког моста до улива у Јужну Мораву, и приобаље Јужне Мораве од ушћа са Нишавом до изласка из КО Доња Трнава.

На територији ГО Пантелеј: приобаља Малчанске, Бреничке, Матејевачке реке и Кнезселског потока, и приобаље Нишаве десна страна од улива Јелашничке реке до моста Младости.

На територији ГО Палилула: приобаља Габровачке реке и Суводолског потока до пруге Ниш – Софија, приобаље реке Нишаве лева страна од железничког моста до улива у Ј. Мораву, приобаље Јужне Мораве од уласка у КО Горње Међурово до ушћа са Нишавом, Батушиначке баре, баре поред Нишаве и старо корито код Медошевца, Цигански кључ и баре између села Трупале и Поповац.

Екипе предузећа Екос ДДД д.о.о. и Санит М&M д.о.о. биће на терену 15.05.2023. и 16.05.2023. од 8 часова ујутру. Третман ће бити обављен еколошким препаратом који је нешкодљив за водену фауну и остале организме и не изискује посебне мере предострожности. У случају екстремно неповољних временских прилика третман се одлаже за први наредни дан када временски услови буду погодни.

Још садржаја