Актуелно

Министарка културе отворила малу сцену Народног позоришта у Нишу

Народно позориште у Нишу добило је Малу сцену коју је свечано отворила потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић, а у име града свечаном отварању нове позоришне сцене присуствовали су заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић, председник Скупштине града Ниша доц. др Бобан Џунић, градска већница ресорно задужена за културу Адриана Анастасов, председник ГО Медијана Небојша Коцић и директори установа у култури.

Потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић нагласила је да се отварањем Мале сцене исписују нове странице историје и отвара једно значајно поглавље не само за Народно позориште и град Ниш, већ и за читаву културну сцену Нишавског округа и наше земље.

Мала сцена Народног позоришта има 72 седишта на такозваним телескопским трибинама али и довољно простора за још 20 до 30 додатних седишта. Она је идеалан простор за младе глумце на самом почетку каријере који нису ангажовани али имају своје представе које сада публика може да види. Истовремено се отвара могућност да се у позоришту паралелно припремају и изводе по две представе.

На отварању Мале сцене изведена је представа „Сладолед“ Мира Гаврана у режији директора Народног позоришта Спасоја Ж. Миловановића.

Још садржаја