Актуелно

Градоначелница Ниша на Економском форуму земаља Западног Балкана

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски учествује у раду Економског форума земаља Западног Балкана који се одржава у главном граду Чешке. Представници Србије, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Албаније представљају достигнућа у области паметних градова.

Делегација Србије учествује на Економском форуму у Прагу у организацији Сталне конференције градова и општина.

Поруке Економског форума су значајне за земље региона.

У области зелене и дигиталне транзиције, које спајају земље ЕУ са земљама Западног Балкана, реализују се 24 инвестиције од 3,4 милијарде евра од којих је половина из гранта ЕУ.

Енергија је главна тема инвестиционог фонда EУ и земље у региону биће подржане са милијарду и по евра за пројекте у тој области.

Европски зелени план ће бити потпуно остварен у земљама Западног Балкана, јер оне имају и огроман туристички потенцијал.

На Економском форуму у Чешкој Републици истакнута је и важност агробизниса и инвестиција у дигиталну будућност, као и имплементација дигиталне агенде у земљама Западног Балкана.

Делегација Србије коју чине представници Крушевца, Ужица, Лесковца, Крагујевца, Београда, Ваљева, Врања и Новог Пазара и Ниша посетили су у Прагу Амбасаду Србије у Чешкој.

Још садржаја