Актуелно

Гради се нови вртић на Пантелеју

Изградња новог вртића на Пантелеју на простору познатом као „вишњар“ који се налази између Сомборског булевара, Горњематевачке и Студеничке улице почела је данас. Камен темељац за нову зграду положиле су градоначелница Ниша Драгана Сотировски и председница Градске општине Пантелеј Наташа Станковић.

Градоначелница Сотировски је поручила да је за две и по године мандата ово већ трећи вртић који се гради на територији града Ниша: „Испуњавамо оно што смо обећали Нишлијама, у Градској општини Медијана у некадашњој МК Божидар Аџија у току су радови на реконструкцији за нови вртић који ће моћи да прими 110 малишана, а још један ћемо отворити у Чаиру у згради познатој као Медикотерапија“. Успели смо да преполовимо листу чекања на упис у вртиће у Нишу, а како нам је циљ да листе чекања уопште не буде, вртиће ћемо градити у Трупалу у Градској општини Црвени крст и на Леденој стени у Градској општини Палилула, рекла је Сотировски.

Председница Градске општине Пантелеј Наташа Станковић изјавила је да се после 30 година гради нови вртић на Пантелеју. То је од посебне важности за ову општину која од свих у Нишу има највећи природни прираштај и где је број становника између два пописа увећан за чак 10 хиљада, рекла је Станковић. Она је подсетила да се вртић гради у договору са грађанима и да је тако у непосредној близини већ отворен парк са дечијим мобилијарима, каже Станковић.

Милорад Микуљанац који се обратио у име станара околних зграда захвалио је руководству града и градоначелници што су подржали њихове идеје. Он је рекао да је изградња вртића преко потребна том насељу у коме је много младих брачних парова са малом децом коју, када данас започети објекат буде готов, више неће морати да воде у вртиће у другим деловима града. Људи су срећни и задовољни када виде да се обећања која су добили испуњавају, каже Микуљанац.

Директорка Предшколске установе „Пчелица“ Светлана Митић рекла је да ће у новом вртићу бити места за 120 малишана што ће драстично смањити број деце са Пантелеја која чекају на упис.
Предвиђено је да изградња вртића буде завршена почетком наредне године.

Још садржаја