Актуелно

Град Ниш реализује пројекат о родној равноправности

Град Ниш, у оквиру Програма “Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, реализује пројекат “Оснаживање механизама за родну равноправност у Нишавском округу“.

Заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић рекла је на коференцији за медије, да је општи циљ пројекта да допринесе унапређењу оперативних капацитета и локалних механизама за родну равноправност, за активно бављење политикама родне равноправности и родним питањима у заједници едуковањем чланова и чланица у Нишавском управном округу.

Пројекат подразумева реализацију обука за чланове и чланице локалних механизама за родну равноправност на територији Града Ниша, укључујући градске општине и то у три области: основни принципи доброг управљања, родна равноправност и родне политике и основе писања пројеката и управљање пројектним циклусом, рекла је Душица Давидовић захваливши промотерима пројекта што су препознали Ниш као место за реализацију програма.

Она је говорила о досадашњим резултатима Града Ниша у области родне равноправности, о формирању мреже родне равноправности свих одборница у Скупштини града и одборница у скупштинама градских општина без обзира на политичку припадност, о иницијативи Града Ниша да се такве мреже формирају у свим општинама Нишавског управног округа, о сарадњи са градовима и општинама Републике Српске на програму родне равноправности.

Душица Давидовић је истакла да је Ниш међу првим градовима прихватио Истанбулску конвенцију којом се установљавају принципи у борби против насиља над женама и насиља у породици.

Још садржаја