Актуелно

Гост Ниша Ефраим Зуроф, пријатељ српског народа

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски разговарала је у Градској кући са осведоченим пријатељем Србије, Ефраимом Зурофом, директором израелског Центра Симон Визентал у Јерусалиму и чланом Међународне комисије за истраживање истине о Јасеновцу.

Водили смо занимљив разговор са уваженим гостом који је читав свој живот посветио откривању нациста који су изведени пред суд због злочина не само над јеврејским, већ и српским народом, рекла је градоначелница Ниша.

У разговору је учествовао почасни конзул Србије у Јерусалиму и директор представништва Привредне коморе Србије у тој земљи Александар Николић који је градоначелници Ниша пренео поздраве и предао писмо градоначелника Бершеве Рувика Даниловича, братског града, о обнови сарадње.

Драгана Сотировски захвалила је проф. др Драгану Милићу, директору Клинике за кардиохирургију, на којој је уз помоћ нама пријатељског Израела отворена прва Банка крви јужно од Београда, директору Регионалне привредне коморе Ниш Александру Милићевићу, Пословног клуба „Наисус“ Драгану Милошевићу и председници Јеврејске општине Ниш Јасни Ћирић на доприносу у развијању пријатељске сарадње између наше земље и Израела.

Још садржаја