Актуелно

Дани Републике Српске у Нишу

У градовима Србије међу којима је и Ниш одржавају се десети јубиларни „Дани Републике Српске у Србији“. У Градској кући градоначелница Ниша Драгана Сотировски разговарала је са помоћником министра за међународну сарадњу Републике Српске Немањом Ковачевићем.

У разговору је истакнут значај повезивања и сарадње Ниша и градова Српске.

Ми једни о другима све знамо и лако се договарамо како да развијамо и унапређујемо нашу сарадњу, истакнуто је у сусрету две делегације.

Помоћница градоначелнице Владислава Ивковић рекла је, на конференцији за новинаре, да је приликом сусрета указано на значај јачања сарадње на привредном пољу и у области туризма, као и у повезивању организација младих.

Ковачевић је захвалио на топлом пријему и рекао да ће наступом позоришта из Приједора у нишком Народном позоришту грађани Ниша моћи да упознају део културног стваралаштва Републике Српске.

Одржавање Дана Републике Српске пада у време још једног јубилеја – 30 година од оснивања Републике Српске.

Он је подсетио да Ниш и Бању Луку повезује име Нишлије Светислава Тисе Милосављевића.

Он је бан новоосноване Врбаске бановине који је у Бањој Луци остварио завидне градитељске подухвате који су му донели титулу „бањолучког Перикла“.

У разговору су учествовали шеф Кабинета министра Републике Српске за европске интеграције и међународну сарадњу Горан Вучић, градски већник Града Ниша Ненад Станковић и директор Канцеларије за локални економски развој Душан Радивојевић.

 

Још садржаја