Актуелно

Ђаци у Лесковику привремено у реновираном градском објекту

Ђаци истуреног одељења Основне школе „Војислав Илић Млађи“ у Лесковику похађаће привремено наставу у реновираном градском објекту, јер је школска зграда стара и неусловна.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски посетила је Лесковик са председником градске општине Црвени крст Мирославом Милутиновићем и сарадницима и затражила да екипа Дирекције за изградњу града одмах изађе на терен и процени колико ће коштати изградња нове школе, јер ће већ 1. септембра наредне године у Лесковику бити  више ђака него што их је сада.

Проблем школе у Лесковику, где се налази истурено одељење Основне школе „Војислав Илић Млађи“, постоји дуго година. Решили смо имовинске односе, реновирани објекат је сада градски и стекли су се услови да се настава одвија и ђаци ће презимити зиму у градском објекту, рекла је градоначелница Ниша.

Кад сте на терену онда чујете још много проблема. У Лесковику ћемо тражити решење за уредно водоснабдевање и за покривеност сигналом за мобилну телефонију, напоменула је Драгана Сотировски.

Председник Градске општине Црвени крст Мирослав Милутиновић рекао је да је та оптшина издвојила средства и да је заједно са градом започела реновирање зграде где ће ђаци у Лесковику привремено похађати наставу.

Са градоначелницом Ниша Лесковик су посетили градска већница Марија Ранђеловић и вршилац дужности начелнице Управе за имовину и одрживи развој Ружица Ђорђевић.

Још садржаја