Актуелно

Да општине и села прате развој града

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски разговарала је у Градској кући са министром за равномерни регионални развој Едином Ђерлеком о јачању капацитета града у помоћи превазилажењу разлика између руралне и урбане средине и развоју градских општина које имају сеоска подручја.

Градоначелница је упознала министра да Град кроз решавање комуналних проблема, изградњи школа и вртића, обнови домова култура и сеоских амбуланте помаже да живот на селу буде лакши.

Она је додала да равномерни развој села који прати развој града има за циљ бољи живот грађана. Тиме се ублажава и демографска слика, спречава исељавања младих којима Град помаже да развију сопствени бизнис и остану на кућном огњишту.

Како би се помогло општинама, будући да се Ниш као град динамично развија и представља један од најважнијих регионалних центара у Србији, интенција је и да градске општине прате ту динамику развоја, казао је министар Ђерлек и додао како му је жеља да људи остану на свом огњишту и да на истом месту формирају породице, раде.

Исткао је да је министарство спремно да помогне развоју општина које имају сеоска подручја и да је задовољан тиме што је чуо да Ниш већ има неколико пројеката чију би реализацију министарство могло да подржи.

Још садржаја