Актуелно

Амбасадорка Румуније у Градској кући

Амбасадорка Румуније Силвија Давидоју и градоначелница Ниша Драгана Сотировски и њени сарадници разговарали су у Градској кући о могућностима за проширење сарадње Ниша и градова у Румунији.

Постигнута је обострана сагласност да у оквиру прекограничне сарадње треба радити на заједничким пројектима са којима би се аплицирало према фондовима Европске уније (ЕУ).

Румунија је једна од земаља која годинама успева да путем пројеката обезбеди највише средстава из фондова ЕУ. Амбасадорка Давидоју изразила је спремност да њихови експерти за израду пројеката дођу у Ниш и своја искуства поделе са нашим стручњацима из те области.

Сотировски је захвалила амбасадорки на помоћи коју је понудила и што је управо Ниш изабрала као град са којим треба интензивирати сарадњу. Сотировски је гошћи представила све потенцијале Ниша као административног и универзитетског центра и града напредних технологија у коме успешно раде бројне компаније у оквиру Научно технолошког парка.

Проглашени смо градом са повољним пословним окружењем који је атрактиван за нове инвеститоре, имамо аеродром и богату туристичку понуду, а све то су предности које омогућавају повећање сарадње у свим областима, поручила је градоначелница Ниша.

Још садржаја