Актуелно

Завод за урбанизам Ниш обележава 65 година постојања и рада

ЈП Завод за урбанизам Ниш обележава 65 година постојања и рада. Тим поводом градоначелница Ниша Драгана Сотировски састала се са бившим директорима Завода који су, свако на свој начин, уградили себе и своје знање у развој града. Састанку је присуствовао и актуелни директор Завода Иван Грмуша као и градска урбанисткиња Лидија Стефановић Николић.

Градоначелница је честитала запосленима јубилеј, а са гостима у Градској кући разговарала је о некадашњим и садашњим изазовима са којима се урбанисти срећу планирајући развој и стварање једнаких услова за живот у свим деловима нашег града, како унапредити рад Завода и привући младе снаге са свежим идејама различитих струка али и успоставити сарадњу са факултетима.

Према речима некадашњих директора Завода за урбанизам Ниш, свако време је носило са собом специфичне изазове којима су запослени морали да одговоре водећи се увек само и једино струком.

Актуелни директор Иван Грмуша је истакао да је садашњи задатак Завода и запослених да Ниш воде напред у складу са захтевима модерних европских и светских градова.

Гости градоначелнице Ниша били су Војислав Крстић, Новица Ранђеловић, Слободан Миленковић, Драган Радивојевић и Љубиша Митић.

Још садржаја