Актуелно

Време је за покрет за народ и државу

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски честитала је грађанима Дан државности Србије и истакла да је тај празник идеја водиља и позив на окупљање, саборност и покрет за народ и државу.

„Поштовани грађани честитам вам Дан државности. На Сретење Господње 1835. године донет је први устав Србије, установљена државност, потврђена вековно развијана народна свест о слободи и независности, вредностима којих се нисмо одрицали ни у Балканским, ни у Великом рату, ни у Другом светском рату, као ни 1999. године. Ако је бакља слободе упаљена на Сретење 1804. подизањем Првог српског устанка са Карађорђем, на Сретење Господње 1835. је постигнута важна победа у односима са великим силама тог времена које нису биле благонаклоне према највишем правном акту Милоша Обреновића.

Председник Србије Александар Вучић и наше државно руководство својим преданим радом, посвећеношћу и чувајући тековине слободарства српског народа чврсто бране нашу неутралност, чувају независност Србије и бране права Срба на Косову и Метохији, нашој покрајни и колевци српске духовности, културе, постојања и опстајања. Зато је Дан државности Србије празник над празницима, идеја водиља и позив на окупљање, саборност и покрет за народ и државу. Сретење је дан којим јасно поручујемо свету да је Србија за мир, сарадњу и поштовање међунарног права.

Чувајмо Србију радом који доприноси и развоју државе и већем стандарду свих грађана.

            Живела Србија!“

Још садржаја