Актуелно

Већници усвојили планове за даљи развој града

Градски већници су на данашњој седници усвојили Одлуку о изради Плана детаљне регулације зоне мешовите намене северно од Булевара Св. Пантелејмона. Донето је и решење о уврђивању Предлога одлуке Генералног урбанистичког плана Ниша којим ће бити решено и неколико значајних питања за изградњу града.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је истакла да су усвојени предлози важни за развој града, почев од могућности изградње нових паркова, верских објеката, вртића, спортских објеката, стамбених зграда. Додала је да се ради на градилиштима, али и да се већ припремају нова. Ниш у ниједној области не сме да стане.

Већ у априлу на потезу северно од Булевара Св.Пантелејмона, ако одборници Скупштине града изгласају предлог, градиће се црква и нови парк. На Лозном калему на предлог ФСС нићи ће фудбалски центар који ће оживети Нишку Бању. Са државом се планирају заједнички пројекти који ће значајно унапредити услове живота у граду.

Сотировски је додала да верује да ће финансије града и даље бити стабилне јер је то предуслов за развој Ниша.

Настављамо са старим али се уводе и нове социјалне услуге за поједине категорије суграђана. Усвојен је и Локални акциони план о инклузији Рома и Ромкиња и учешће у финансирању пројекта „Прихватилиште за децу и младе“ кojим се наставља финансирање дела услуга за децу без родитељског старања.

Још садржаја