Актуелно

Уз помоћ града осликава се унутрашњост цркве Св. цара Константина и царице Јелене

 току је осликавање цркве Светог цара Константина и царице Јелене у Парку Светог Саве. Биће осликано 3.000 квадрата а осликавање ће трајати пет година. Иконописац Српске православне цркве Вероника Ђукановић најављује да би до краја године могла бити завршена прва зона. Храм у коме се обележава и градска слава Св. цар Константин и царица Јелена, обишли су Високопреосвећени владика нишки Арсеније и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Градоначелница Сотировски је казала да се 25 година, колико је прошло од постављања камена темељца за ову цркву, Епархија и Град труде да овај храм, који се налазу у ширем центру граду у централној општини Медијана, којем гравитира велики број људи, буде завршен и да изгледа онако како то и доликује правосавном храму.

Осликавање храма је почело у новембру, тренутно се ради доњи појас, а касније ће уз помоћ скела Вероника са својим помоћницима радити и горње зоне храма.

Владика Арсеније истиче да је предвиђено да осликавање храма буде завршено за пет година, али се нада да то буде и раније. Има пуно детаља, пуно ликова, пуно догађаја из Јеванђеља, а све то диктира и динамику рада.

Владика додаје да је Епархија део средстава која је добила од Града Ниша уложила за климатизацију храма и припремљени за живописање. Други део средстава биће употребљен за сам живопис.

Још садржаја