Актуелно

Уручени ваучери оболелима од ретких болести и њиховим породицама

Пацијентима и породицама са децом оболелом од ретких болести уручени су ваучери које могу да искористе за куповину лекова и медицинских средстава. Уручењу ваучера у Официрском дому присуствовала је и заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић, а ваучере је породицама уручио државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију Мирко Јанић.

Према речима државног секретара Јанића ово је само један од видова подршке које Србија пружа оболелима од ретких болести и њиховим породицама како би оне имале квалитетнији живот. Јанић је подсетио да Министарствo за бригу о породици и демографију додељује и једнократну финансијску помоћ.

Заменица градоначелнице Душица Давидовић је истакла да је и Град Ниш увек спреман да помогне породицама којима је потребна подршка када се ради о лечењу деце и да то чини на више начина, а један од њих је новац од хуманитарног паркинга.

Оболели од ретких болести и њихове породице имају право на једнократну финансијску помоћ у износу од 25.000 динара, ваучер за куповину лекова и медицинских средстава у износу од 35.000 динара и ваучер за рехабилитацију у бањама у износу од 55.000 динара.

Још садржаја