Актуелно

Стаза за ролере, скејт парк и терен за одбојку на песку, нови садржаји у парку „Чаир“

Најстарији нишки парк „Чаир“ добиће нове спортске садржаје. У плану је да се реновира старо мини пич игралиште, изграде терени за одбојку на песку, скејт парк и ролер стаза где ће млади и рекреативци моћи да проводе своје време. Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је са сарадницима обишла простор где ће се будући спортски терени налазити.

Према речима градоначелнице Сотировски напуштени мини терен за фудбал иза Клизалишта биће први уређен са вештачком травом, обновљеном оградом и новим стативама.

Градоначелница је додала да је било много примедби на уређење „Чаира“, као најстаријег парка у граду и као простора где се окупља велики број суграђана. С обзиром на то да има много спортиста који се аматерски баве спортовима град је одлучио да најстарији парк добије спортске садржаје који привлаче младе.

Са својим сарадницима градоначелница је посетила и ЖФК „Раднички 2012“. Девојке постижу добре резултете на терену али немају најбоље услове за тренирање. Клуб ће своје просторије преселити на стадион „Чаир“, а девојке ће наставити да тренирају на истом терену.

Директор Завода за урбанизам Ниш Иван Грмуша је казао да су на терену обишли три потенцијалне локације за које је већ израђена техничка документација. То су скејт парк, терен за одбојку на песку, као и простор на коме ће се налазити ролер стаза, у оквиру које ће се налазити терени за седам врста различитих спортова.

Још садржаја