Актуелно

Развијање локалних услуга за децу за тешкоћама у развоју уз подршку УНИЦЕФ-а

У Градској кући је одржан први интерсекторски састанак града Ниша поводом упознавања и договора око унапређења квалитета локалних услуга за децу са тешкоћама и сметњама у развоју и њиховим породицама , услугама дневног боравка, помоћ у кући, саветовалишта за породицу као и других иновативних услуга. Састанку је присуствовала заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић као и Денијела Нешић, помоћница директора Дома здравља Ниш и професионалци Развојног саветовалишта.

Према речима Душице Давидовић потврђена је потреба за успостављањем сарадње између свих општина и релевантних институција у Нишавском округу ради унапређења сарадње у пружању услуга свој деци са тешкоћама и сметњама у развоју и њиховим породицама.

Договорено је и проширење сарадње у оквиру постојеће интерсекторске услуге породично орјентисане ране интервенције којом координише Дом здравља Ниш. Подржана је иницијатива рада дневног боравка и услуге помоћ у кући али су се препознале и потребе за услугама које су усмерен на старије категорије деце. Услуга Предах понуђена је додатно као отворена за промоцију и веће коришћење од стране родитеља.

Унапређивање ових услуга реализоваће се у наредне две године у сарадњи са Уницефом Србија као интергрални део Програма ПРО – Локално управљање за људе и природу, који заједнички спроводе Агенције Уједињених нација у Србији у сарадњи са Валдом Републике Србије и уз финансијску подршку Владе Швајцарске.

Још садржаја