Актуелно

Прва нишка гимназија “Стеван Сремац” обележила 145 година рада

Пре 145 година основана је Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“. Школа је почела са радом на основу  Указа кнеза Милана Обреновића, 27. септембра 1878. године, у години ослобођења јужних крајева од Турака. Од пре неколико година Дан школе, ова угледна образовна установа, слави  23. новембра.

Обележавању јубилеја у Народном позоришту  присуствовали су у име Града заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић и председник Скупштине града Ниша др Бобан Џунић, представници Министарства просвете, Школске управе али и бивши професори и ученици.

Гост гимназије на овом значајном јубилеју била је  Анке Конрад, амбасадорка Немачке у Србији која је у свом говору посебно истакла сарадњу са Првом нишком гимназијом и значај изучавања страних  језика.

Директорка Вера Дујаковић је нагласила да ово није само годишњица Гимназије већ догађај који је значајан и за град. Неки људи који су били део ове школе, на овај или онај начин, ушли су у историју наше земље.  То су људи из света уметности, културе, политике…

Још садржаја