Актуелно

„Палфингер“ завршава фабрику у Нишу, производња креће у јуну

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је са сарадницима обишла радове на изградњи аустријске фабрике „Палфингер“ који су у завршној фази и у којој је већ почела пробна производња са 75 радника. Фабрика израђује кранове, а са пуном производњом кренуће у јуну када ће упослити 375 радника, од машинских инжењера преко заваривача, бравара, оператера на машинама до административних радника.

Према речима градоначелнице Сотировски за последњих 12 година у Ниш је стигло 10 страних инвеститора. Један од њих је аустријски „Палфингер“ који гради фабрику, а који је у наш град дошао захваљујући председнику Александру Вучићу. Машински факултет и средња машинска школа биће им партнери кроз дуално образовање. Са новим инвеститорима отварају се и нова радна места а то значи и бољи стандард грађана.

Сотировски је додала да се очекује још нових компанија из Европе и света, да је индустријска зона где се налази „Палфингер“ пуна и зато је један од циљева Града да инфраструктурно опреми нове индустријске зоне, Север 1 и Север 2.

Град је преузео и обавезу да измести Суводолски поток, који је правио проблеме мештанима насеља Брзи Брод, али је био сметња и самој фабрици „Палфингер“.

„Палфингер“ је у нишки погон инвестирао 35,5 милиона евра, а за Ниш су се одлучили због логистике и квалитетних стручњака.

Још садржаја