Актуелно

Отворен нови вртић „Срна“ на Булевару Немањића

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и Јелена Ђоковић, директорка Фондације Новак Ђоковић, свечано су отвориле нови вртић „Срна“ на Булевару Немањића. Вртић се налази у реновираној згради МК „Божидара Аџије“ чију је санацију помогла Фондација Ђоковић која је и опремила вртић намештајем и играчкама. У новом вртићу биће места за 110 малишана.

Градоначелница Сотировски је казала да је ово је трећи вртић који је за две године отворен у Нишу у сарадњи са Фондацијом Новак Ђоковић уз чију подршку су већ отворени вртићи у насељима Никола Тесла и „9.мај“.

Додала је да је у овој години започета изградња још два вртића, у ГО Панталеј и у Трупалу у ГО Црвени Крст. У плану је и изградња вртића на Леденој стени и у Чаиру. Циљ је да у Нишу више нема листе чекања за вртиће.

Јелена Ђоковић је истакла да је поносна што данас може да каже да је досањан сан заједно са децом, родитељима, пријатељима и партнерима и у Нишу је отворен вртић “Срна” за 110 нових полазника. Она се захвалила граду Нишу, сарадницима из ПУ “Пчелица” и донаторима на одличној сарадњи.

Директорка ЈПУ „Пчелица“ Светлана Митић је навела је да ће листа чекања на вртић бити сада мања. Она је у име свих запослених захвалила на завршетку и опремању вртића „Срна“.

 

Још садржаја