Актуелно

Отворен Булевар потпуковника Горана Остојића

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је заједно са председницима градских општина Црвени крст и Пантелеј, професором др Мирославом Милутиновићем и Наташом Станковић, свечано отворила Булевар потпуковника Горана Остојића.

Отварању булевара присуствовао је и председник Скупоштине града Ниша доцент др Бобан Џунић као и многобројне званице међу којима су на првом месту били борци који су се у одбрани Косова и Метохије борили заједно са Остојићем. Отварању булевара присуствовали су и његов син и брат.

Градоначелница Сотировски је истикла да је булевар отворен на молбу грађана, који желе да се што пре растерети саобраћај у улици Косовке девојке и на Булевару Николе Тесле. Додала је да је ово први булевар који је отворен после 13 година у нашем граду. Последњи булевар у Нишу отворен је 2011. године и то део Булевара Светог Пантелејмона и Булевар Медијана. Нагласила је да је ово први булевар у граду који ће имати инфраструктуру испод тротоара, а не испод самог булевара.

Булевар потпуковника Горана Остојића спојиће Булевар Светог Пантелејмона у ГО Пантелеј са Булеваром Николе Тесле и Булеваром хероја са Кошара који се налази на територији градске општине Црвени Крст.

Према речима професора др Мирослава Милутиновића граду је одавно био потребан булевар који ће спојоти две општине. Од нарочитог значаја биће за житеље из Ратка Јовића, Доњег Комрена и осталих насеља.

За Наташу Станковић овај булевар је био сан који је данас остварен. Булевар почиње из општине Пантелеј са истока са кружним током „Ниш у срцу“ а завршава се симболично са другим кружним током „4 С“ .

Свечаном отварању је претходила шетња и вожња бораца и бајкера по новом булевару.

Горан Остојић је 1998. године погинуо на Косову и Метохији. Овај некадашњи официр Војске Југославије био је припадник 63. падобранске бригаде из Ниша.

Још садржаја