Актуелно

Нови изглед парка на Тргу Краља Александра

Парк код Правног факултета на Тргу краља Александра Ујединитеља чија је реконструкција завршена обишла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски са својим сарадницима и председником Градске општине Медијана Небојшом Коцићем.

Према речима градоначелнице Сотировски парк је добио сасвим нови изглед. Пешачке стазе су покривене бехатон коцкама, зелене површине су обновљене и уведен је поп ап систем за заливање.

Она је додала да уређењем паркова Град добија нови, умивенији и лепши изглед, а реконструисани паркови су праве градске оазе зеленила. Најавила је и чуваре који ће водити рачуна о њима, али и да ће до краја године бити уређен и мали парк на Маргеру. Паркови као што су Чаир и Свети Сава сређиваће се по фазама.

Небојша Коцић је исткао да је овом делу града био потребан један овако велики и уређен парк због великог броја становника али и деце која овде могу да проводе слободно време.

Део парка биће претворен у дечије игралиште, а у посебном делу Нишлије ће шетати своје љубимце, па су својеврсна новина и канте са кесама које су намењене за одржавање хигијене у овом делу парка.

Током обиласка парка градоначелница Ниша је положила и венац на споменик краљу Александру Карађорђевићу.

Још садржаја