Актуелно

Нишу награда за ефикасност и делотворност локалне самоуправе

Министарство државне управе и локалне самоуправе наградило је за 2023.годину Град Ниш за област „ефикасност и делотворност“. Поред Ниша награђене су и локалне самоуправе Пећинци, Босилеград и Ада у посебним категоријама. Награду и уговор о финансијском делу награде градоначелница Ниша Драгана Сотировски потписала је са министром Александром Мартиновићем у Пећинцима. Ниш је освојио награду у конкуренцији 27 лаокалних самоуправа.

Како се наводи у облазложењу Комисије која је долучивала о наградама, Нишу је ова награда припала за пример добре праксе, Канцеларије за брзе одговоре која је отворена прошле године и кроз коју је за мање од годину дана прошло 5000 захтева.

Према речима градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, добро управљање је кључ стицања поверења грађана којима је локална самоуправа на услузи свакодневно кроз Канцеларију за брзе одговоре. Циљ је да време чекања на одговоре из Канцеларије за брзе одговоре у Нишу буде најдуже 24 сата.

Канцеларија за брзе одговоре одличан је пример унапређења ефикасности и доступности услуга локалне самоуправе, кроз брзо и ефикасно решавање проблема грађана и подизање нивоа грађанске одговорности и свести, наводи се у образложењу Комисије.

Још садржаја