Актуелно

Нишлије међу добитницима Сретењских одликовања

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски честитала је Нишлијама, добитницима Сретењских одликовања и истакла да су добитници ових значајних награда представили Ниш на најбољи начин дајући свој допринос у областима којима се баве.

Додељено је више од стотину признања која је добитницима уручио председник Србије Александар Вучић поводом Дана државности.

Градоначелница Ниша је честитала Епископу нишком Арсенију одликованом Сретењским орденом другог степена за активан допринос духовном развоју Епархије нишке, унапређивању хришћанске културе и уметности, као и за предани рад на повезивању личности и институција посвећених неговању хришћанског културног идентитета.

Сретењским орденом првог степена одликован је академик Нинослав Радовановић, кардиохирург, пореклом из Нишке Бање, за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане у области медицинских наука.

За заслуге и постигнуте резултате у области музичке уметности одликована је група Кербер поводом 40 година рада Златном медаљом којој је градоначелница Сотировски, такође упутила честитке као и Селимиру Марковићу, вишедеценијском чувару спомен комплекса Чегар. Он је одликован, такође, Златном медаљом за изузетне заслуге и постигнуте резултате у очувању културног и историјског наслеђа Републике Србије.

Орденом Карађорђеве звезде другог степена одликован је проф. др Зоран Радовановић радиолог, за нарочите заслуге у здравственим делатностима посебно у области радиологије.

Још садржаја