Актуелно

Ниш добио саднице у оквиру акције „За шуму у твом крају“

У оквиру акције „За шуму у твом крају“, новог циклуса озелењавања, Град Ниш добио је више од 60 садница дрвећа које је донирао ДДОР из Новог Сада а које ће допринети очувању природе и стварању зеленијег окружења за будуће генерације.

Садњи новог дрвећа у улици Милојка Лешјанина и на новом тргу код Београдске капије присуствовала је и помоћница градоначелнице за комуналне делатности Владислава Ивковић. Она је захвалила компанијама које помажу у очувању животне средине.

Према њеним речима један од приоритета Града је озелењавање, као и нови паркови и дрвореди. Изграђен је нови парк код тржног центра „Делта планет“ и реконструисани су паркови код Суда и код Правног факултета. Следеће године, очекује се реконструкција највећег парка Чаир.

Небојша Богдановић, директор филијале ДДОР Ниш, истиче да су они до сада помагали разним спортским и културним манифестацијама, као и кроз донације противградних ракета. Сада су одлучили да помогну у побољшању животне средине. Овог пута компанија је у акцији озелењавања.

У претходне три године посађено је више од 5.000 широм града.

Још садржаја