Актуелно

Ниш добио девету фабрику, стигао аустријски Палфингер

Председник Републике Србије Александар Вучић званично је обележио почетак радова на изградњи нове фабрике у Нишу, Палфингер, која ће Граду донети најмодернију технологију и најавио још једну лепу вест за Ниш коју ће званично саопштити за мање од месец дана додајући само да се ради о још једном, десетом инвеститору. Полагању капсуле којом је симболично означен почетак изградње присуствовала је и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Председник Вучић је додао и да је са представницима компаније Палфингер разговарао и о отварању Истраживачког центра у Нишу који би упослио младе људе са факултетским образовањем.

Долазак Палфингера нови је подстицај за привредни развој Ниша, али и буџет Србије, истакао је председник Вучић.

Фабрика ће са радом почети средином следеће године и запослиће 375 људи чије ће плате бити значајно веће од националног просека. Производи из нишке фабрике ићи ће у извоз, за Немачку, Аустрију, Словенију и Француску.

Према речима председника Вучића нове инвестиције које долазе у Ниш утичу и на развој града и пад незапослености. За 10 година број запослених је порастао за 29.000. Расле су и плате које су пре 10 година износиле 314, а данас 699 евра.

Вучић је исткао да држава додатно улаже још 4,6 милиона у „Палфингер“, кроз подстицај док је сама компаније у изградњу фабрике у Нишу уложила 35,5 милиона евра.

Још садржаја