Актуелно

Мамограф у УКЦ Ниш, донација Фондације принцезе Катарине

Ниш од данас поново има покретни дигитални мамограф, дар Фондације принцезе Катарине Карађорђевић у сарадњи са фондацијом из Њујорка Ставрос Ниархос. Уручењу донације на Белом Двору присуствовала је министарка здравља проф. др Даница Грујичић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски и проф. др Зоран Перишић, директор Универзитетско клиничког центра Ниш. У УКЦ Ниш стигла је у међувремену и магнетна резонанца коју је обезбедила држава.

Према речима градоначелнице Ниша, најсавременија опрема за дијагностиковање канцера дојке намењена је Нишлијкама али и свим женама на југу централне Србије у чије средине ће већ од понедељка покретни мамограф стићи.

Она је додала да Њиховим Краљевским Височанствима, принцези Катарини и престолонаследнику Александру ово није први пут да помажу Нишу и здравственим установама у крају. На овај начин је настављена сарадња Фондације са УКЦ Ниш, а захваљујући новом мамографу на најквалитетнији начин  могу да се обаве мамографски прегледи и спасе многи животи захваљујући раном откривању рака дојке.

Принцеза Катарина је истакла да ће њена Фондација која се бави хуманитарним радом наставити да помаже здравствене установе у Србији као што је то чинила и до сада.

Још садржаја