Актуелно

Малишани са Пантелеја добиће свој вртић – “Вишњица”

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски обишла је са председницом ГО Пантелеј Наташом Станковић и сарадницима завршне радове на новом вртићу који се на Пантелеју гради. Вртић ће моћи да прими 120 малишана из овог насеља. Како се вртић гради на парцели на којој су се некада налазиле вишње, симболично је назван „Вишњица“.

Према речима градоначелнице Сотировски вртић у Пантелеју је саграђен у договору са суграђанима који живе у овом насељу. На тај начин се младим родитељима излази у сусрет јер не морају своју децу да воде у неки од вртића у другим деловима града. Нови простор за малишане помоћи ће скраћењу листе чекања, а са вртићем у Трупалу и вртићем у Чаиру листа чекања биће укинута.

Градоначелница је додала да је ово пети вртић који град гради за најмлађе становнике за последње три године.

Наташа Станковић је додала да се у ГО Пантелеј на изградњу вртића чекало пуних 30 година. Истакла је да овај део Пантелеја постаје нови центар града и да ће тај простор бити комплетно уређен, укључујући асфалтирање улица чији су правно-имовински односи решени у протеклих годину дана, као и завршетак Булевара Светог Пантелејмона.

Када је у питању асфалтирање улица грађевинске дозволе су издате за улицу Мије Алексића, као и за наставак радова у Лаповачкој и Старопланинској на Винику. Улица ружа, као и Улица липа и део Боривоја Стевановића у насељу Чалије су такође у овогодишњем плану за обнову, затим Господска и друге саобраћајнице изнад Горњоматејевачке улице.

Још садржаја