Актуелно

Гради се нови вртић у селу Трупале

У селу Трупале у Градској општини Црвени крст положен је камен темељац за изградњу новог вртића. Изградња вртића договорена је током Градског каравана и на захтев мештана.

Камен темељац за нову зграду положила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски заједно са председником ГО Црвени Крст професором др Мирославом Милутиновићем и директорком ПУ „Пчелица“ Светланом Митић.

Градоначелница Сотировски је поручила да је за три године ово већ пети вртић који се гради на територији града Ниша. У ГО Медијана у некадашњој МК „Божидар Аџија“ приводе се крају радови на реконструкцији зграде за нови вртић, а нови вртићи изграђени су и у насељима Брзи Брод и „9.мај“. Гради се нови вртић и у ГО Пантелеј.

Изградњом нових вртића на сеоском подручју желимо да нам сва деца одрастају у истим условима, а то је и мотив више да нам се деца рађају и да нас буде све више, истакла је Сотировски.

Професор др Мирослав Милутиновић је исткао да је Град на територији ГО Црвени Крст захваљујући договору са грађанима помогао решавању многих проблема. Реновирани су домови културе, решавају се комунални проблеми, граде школе, а Трупале сада добија и вртић што је од посебног значаја за младе парове са малом децом који раде.

Директорка Предшколске установе „Пчелица“ Светлана Митић рекла је да ће у новом вртићу бити места за све малишане из Трупала од три до седам година што ће драстично смањити број деце која чекају на упис.

Још садржаја