Актуелно

Град оживљава села, обновиће се пут у Куновици, реновира се школа у Првој Кутини

Оживљавање села један је од приоритета Града Ниша, а идеја водиља је да сви грађани, ма где они живели, морају да имају исте услове за живот.

Према речима градоначелнице Ниша Драгане Сотировски до сваког села стизаће се асфалтом, а у свако село биће изграђена и комунална инфраструктура. Она је са председником ГО Нишка Бања Душаном Живковићем обишла Куновицу, село које је уведено у редовни систем одвоза смећа ЈКП „Медиана“, а већ идућег месеца биће обновљен и пут кроз село.

Увођењем села у систем редовног одвоза смаћа смањује се могућност стварања дивљих депонија, а у четири села ГО Нишка Бања, Куновица, Банцарево, Раутово и Равни До постављена су 23 контејнера.

Градоначелница Ниша је у оквиру градског каравана обишла и радове у Првој Кутини где се реновира и санира зграда основне школе која је саграђена у 19.веку и до сада на њој ништа није рађено. Радови на реконструкцији школе биће завршени до почетка нове школске године коју ће ученици започети у савремено опремљеним учионицама. У склопу школе је и одељење за предшколце.

Још садржаја