Актуелно

Град Ниш и организација „Хелп“ подстичу развој микро и малих предузећа

У оквиру пројекта „Инклузија и економско оснаживање на Западном Балкану“, који спроводи немачка организација „Хелп“ у сарадњи са Градом 20 предузетника из Ниша просечне сатарости 36 година добило је прилику да унапреди своје пословање или започне нови бизнис захваљујући опреми и машинама у вредности од 3.000 евра. Уговоре о доноцијама корисницима је уручила градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Пројекат подржава седам занатских делатности, укључујући одржавање и поправку моторних возила, инсталационе радове и производњу прехрамбених производа. Поред тога, подржано је 13 услужних делатности.

Градоначелницу је посебно обрадовао податак да се међу коросницима налази 13 жена. На тај начин оне се економски оснажују, а пракса је показала да оне остају у послу који су започеле.

Према речима надлежних из канцеларије „Хелпа“ уговор је добило 20 а било је преко 80 пријава, а пројекат у Нишу финансира Владе Немачке са 60. 000 евра. Из буџета града издвојено је 24.000 евра, док сами кандидати учествују са 20 посто вредности дониране опреме.

Још садржаја