Актуелно

Заједнички ручак градоначелнице и корисника прихватилишта за одрасле

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, са својом заменицом Душицом Давидовић, посетила је кориснике прихватилишта за одрасле и старе у установи „Мара“ и упознала се са условима њиховог смештаја и здравствене бриге о њима.
Заједнички новогодишњи ручак са корисницима била је прилика да их упозна, да сазна њихове проблеме и да им пожели срећну Нову 2021. годину.
Драгана Сотировски је рекла новинарима да је попуњен капацитет прихватилишта и да је то доказ оправданости пружања овакве врсте услуге.
„У наредној години мораћемо да обезбедимо објекат за овакву врсту услуге која ће трајати 365 дана у години, јер попуњеност прихватилишта на то указује“, навела је градоначелница Ниша.
Корисници су градоначелници рекли, износећи своје утиске о прихватилишту, да су услови смештаја, хране, хигијене и здравствене бриге на високом новоу.
у прихватилишту бораве одрасла и стара лица која живе у неусловним условима за боравак у зимским месецима, којима су потребне хитне мере и неодложна интервенција Цента за социјални рад или немају смештај после хоспиталног лечења.
Простор је засебна целина са двориштем, трпезаријом, свака соба има своје купатило, посебну собу за изолацију за оне који нису тестирани на коронавирус, обезбеђену здравствену заштиту, храну и неопходну одећу за боравак у том простору.
Прихватилиште у „Мари“ биће отворено за смештај социјално угрожених до марта, а касније ће тај простор бити намењен програму „Предах родитељству“.

Још садржаја