Актуелно

Војна болница Ниш обележила Дан војних ветерана 

Полагањем венаца на споменик жртвама пегавог тифуса и рањеним борцима с почетка Првог светског рата Војна болница Ниш обележила је Дан војних ветерана и одала почаст  погинулим припадницима српске војске у ослободилачким и одбрамбеним ратовима Србије. Пре 111 година, 4. децембра, потписано је примирје између Краљевине Србије и савезника с једне стране и Отомонаског царства.  

У име Града  венце су положили заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић и градски већник Предраг Стојановић. 

Како је у свом говору казао пуковник др сци.мед Вељко Милић, управник Војне болнице Ниш, на овај начин се захваљујемо сенима војних ветерана и живим ратницима који су знали шта је њихова света дужност а то је одбрана отаџбине кад год треба и буде требало. 

Венци су положени и на споменик првом управнику др Владану Ђорђевићу и на Спомен плочи  која је постављена у знак почасти медицинском особљу и свим лекарима који су учествовали у Великом рату. 

Споменик жртвама пегавог тифуса у Првом светском рату, Спомен пирамида, подигнут је у мају 1915. године. Лекари су га подигли својим пацијентима, а израдио га је од великог броја камених облутака Риста Јовановић, млади добровољац у тадашњој болници на захтев тадашњег управника др Владана Станојевића.

Још садржаја