Актуелно

Визиторски центар код Церјанске пећине спреман за туристе

После успешне контроле Пројекта „Increasing the tourist information services in the CBC region”, од стране Interreg IPA CBC Бугарска – Србија, Заједничког секретаријата Ниш и у складу са правилима INTERREG – IPA програма прекограничне сарадње, Визиторски центар код Церјанске пећине спреман је да прими прве туристе, љубитеље природе и авантуристе.

Овим, успешно завршеним пројектом, Туристичка организација Ниш у сарадњи са Дирекцијом за изградњу града као управљачем Церјанске пећине и туристичком агенцијом Nature travel office, специјализованом за авантуристички туризам, најављују обележавање почетка летње сезоне активности у природи.

Церјанска пећина је богата накитом, а њени хелактити представљају посебну врсту пећинског накита. Завод за заштиту природе прогласио је Церјанску пећину, која још увек није до краја истражена, 1998. године за природно добро прве категорије.

Ово је још један велики корак како би се лепоте пећине, која се налази на само 14 километара од Ниша код села Церје, учинила доступним посетиоцима.

Град Ниш је реконструисао пут од Горње Топонице до Миљковца. У наредном периоду биће реконструисан и пут од Миљковца до Церја.

Још садржаја