Актуелно

Ускоро нови изглед парка на Тргу Краља Александра

Парк на Тргу краља Александра биће уређиван фазно. Најпре ће, бити замењено дотрајало осветљење, а онда промењени, постојећи и додати нови стубови, како би парк био добро осветљен речено је приликом обиласка градоначелнице Драгане Сотировски.

Са ЈКП „Медијана“ се планира шта ће даљебити урађено. У наредном периоду биће засађена трава и недостајуће зеленило. Биће промењен клупе и дотрајале ђубријере па ће парк добити један сасвим нови изглед на понос суграђана који живе у околини али и свих Нишлија. Биће то еколошка оаза за одмор и релаксацију.

Градоначелница је истакла да нажалост има и вандализма па је одлучено да сваки већи парк има свог чувара. Они ће физички бити присутни 24 сата и на тај начин штитити нашу имовину.
Постављање новог и замену дотрајалог осветљења у парку на Тргу Краља Александра, нишко Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање оосба са инвалидитетом „Елмонт“ у коме раде наши суграђани са посебним потребама.

Простор данашњег трга је био место окупљања становника Ниша још од 18. века, а око њега су се налазили дућани. Касније је на овом простору формирана пијаца која је измештена између два светска рата како би простор постао модеран градски трг.

Још садржаја