Актуелно

УСАИД: Представљен регионални пројекат о улагањима у развој енергетике

Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) представила је у Градској кући нови регионални енергетски пројекат „Улагања у развој енергетских ресурса“ са којим су упознати градоначелница Ниша Драгана Сотировски и њени сарадници.

Како је нагласио директор одељења за техничку подршку УСАИД Бироа за Европу и Азију Дејвид Браун који је предводио делегацију, у УСАИД чврсто верују да Град Ниш има своје место у том пројекту.

Циљ пројекта је да у земљама региона, па и у Србији, мобилише различите врсте инвестиција и инвеститора, као и да реализује финансијски изводљиве, одрживе и дугорочно значајне пројекте за грађанство у области енергетике, посебно у обновљиве изворе, имајући у виду глобално критичан период када је реч о енергетској сигурности.

У обострано корисном разговору, било је речи о конкретним и могућим пројектима, а градоначелница Ниша са сарадницима, упознала је саговорнике са корацима које Град Ниш предузима на плану штедње енергије, енергетски ефикасне потрошње, плановима улагања у нове изворе зелене енергије.

Према речима Драгане Сотировски, Град Ниш већ има изградђене партнерске односе са УСАИД кроз реализацију многих програма и могао би у новом пројекту, који је представљен, да буде пример другим локалним самоуправама у области обновљивих и алтернативних извора енергије.

Још садржаја