Актуелно

Стипендије средњошколцима и студентима ромске националности

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски уручила је испред Градске куће уговоре о стипендирању средњошколцима и студентима ромске националности којима ће до краја ове школске године бити исплаћено по девет и по стипендија.

Услове за стипендирање у школској 2021/2022. години испунило је 47 средњошколаца и четири студента. Град Ниш три године заредом додељује стипендије ученицима и студентима ромске националности.

Обрадована сам све већим бројем средњошколаца и студената ромске националности, добитника градске стипендије за постигнуте резултате у образовању, рекла је градоначелница Ниша приликом уручења уговора.

Наставићемо да радимо на мотивацији ромске деце да се школују и да посредујемо када буду тражили посао као што смо то чинили до сада. Већи је број студената, па и оних који уписују мастер студије, напоменула је она.

Верујем да ће нам добитници стипендија помоћи и да ће мотивисати своје рођаке и пријатеље да и они крену њиховим путем и да разумеју колико је образовање важно за њихово напредовање и укључивање у све сфере друштвеног живота, истакла је Драгана Сотировски.

Ученица првог разреда Угоститељско-туристичке школе Анастасија Дервишевић рекла је током свечаности уручења да је стипендија подстрек за њено даље успешно школовање и да јој намера да упише факултет.

Ученик трећег разреда Средње музичке школе Никола Бајрамовић свира виолину и каже да ће му стипендија бити велика помоћ и подстрек да у школи буде још бољи.

Једномесечна стипендија за средњошколце износи 7 500,00 динара, а за студенте 12 500,00 динара.

Још садржаја