Актуелно

Ромска популација се одазвала позиву за масовну вакцинацију

Припадници ромске популације одазвали су се позиву за масовну вакцинацију, интересовање је велико и то нас радује, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски која је обишла вакцинални пункт у Ромском културном центру.

Овде су читаве породице, људи могу да изаберу вакцину, наредних дана организоваћемо вакцинацију Рома и у другим деловима града, рекла је Драгана Сотировски.

Према њеним речима, Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша донео је одлуку да робне тезге на зеленим пијацама раде, а дозвољен је рад ауто пијаце и бувљака.

Морамо да бринемо и о економији, а да појачамо надзор поштовања епидемиолошких мера, рекла је градоначелница Ниша и најавила да ће масовна вакцинација бити настављена и у домаћим и страним компанијама. Епидемиолошки показатељи нису још увек добри, оценила је Драгана Сотировски и навела да је затражено да део Војне болнице уђе у ковид систем.

У Нишу је до сада вакцинисано око 102.000 људи. Она је поновила апел да је једина и права заштита здравља вакцина, али и поштовање епидемиолошких мера и по примљеној вакцини.

Још садржаја