Актуелно

„Радост Европе“ у Нишу

    Игра, песма, другарство, разумевање другог и другачијег, стваралаштво, синоними су за манифестацију „Радост Европе“ у оквиру које су у Нишу гостовала деца из многих европских земаља, рекла је заменица градоначелнице Душица Давидовић на пријему за овогодишње учеснике најзначајније дечје манифестације основане 1969. године. 

    Ниш је престоница игре у Србији и дечјег стваралаштва које негује традиције свог народа и достојно репрезентује своју земљу, навела је она и захвалила на посети, као и организатору те манифестације Центру традиционалне културе и духовности „Вук Караџић“ из Ниша. 

    Част је за наш град што може да буде домаћин тој лепоти различитости, казала је Давидовић.

    Пријем, коме је присуствовала градска већница Адриана Анастасов, отворила су  сплетом игара деца из Хаскова (Бугарска), а организатор је Граду Нишу уручио Златну плакету за допринос у орагнизацији манифестације.

    Признања за допринос у организацији манифестације у Нишу уручена су бугарском генералном конзулу Димитру Цаневу, Градској општини Палилула и јавно-комуналним предузећима и установама из Ниша.

    У Нишком културном центру учесници ће на концерту „Сусрет пријатељства – Радост Европе“ кроз песму и игру приказати своја културно-уметничка достигнућа.  

Још садржаја