Актуелно

Први путници са новог терминала на нишком аеродрому кренуће у свет већ у јулу

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски обишла је са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем, Њ.Е. амбасадором Републике Кине у Србији и директором Аеродрома Србије Михајлом Здравковићем радове на новој терминалној згради нишког Аеродрома „Константин Велики“ као и радове на инфраструктури који се приводе крају. Поплочавају се прилазне стазе, а када то буде завршено све ће бити оплемењено зеленилом.

Према речима министра Весића уређење новог терминала на нишком аеродрому приводи се крају и све ће бити спремно да почетком јула први путници дођу и оду са овог аеродрома. Он је додао да је Влада Републике Србије у нишки аеродром у протекле две године уложила 32 милиона евра.
Према речима градоначелнице Сотировски прошле године кроз овај аеродром прошло је 450 хиљада путника који су летели на једној од 13 линија.

У плану је да се у наредној години повећа број линија на 20, а то значи и већи број путника. Нови терминал је пројктован за милион и по путника који из Ниша могу пут Европе и света.

Још садржаја