Актуелно

Прва посета амбасадора Турске Нишу

Разговор са Његовом екселенцијом Хамијем Аксојем био је веома садржајан и представља подршку у развоју успешних билатералних односа наше две земље, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски после сусрета са гостом у Градској кући.

Верујем да ће многе обрадовати вест о скорашњем успостављању редовне авиолиније између Ниша и Инстанбула. Била сам пријатно изненађена иницијативом и заинтересованошћу Републике Турске да у Нишу отвори своје конзуларно представништво, истакла је градоначелница Ниша напоменувши да је ово прва посета Његове екселенције Нишу.

Конзуларно представништво би било на услузи турским држављанима који путују кроз Србију и радило би на развоју привредне сарадње и доласку нових инвеститора у Ниш и овај део Србије, навела је она.

Напоменувши да у овом делу Србије турски инвеститори имају значајна улагања, Његова екселенција је поручио да то није довољно и да ће радити како би инвестиције турских привредника биле увећане.

Његова екселенција изразио је спремност своје земље да ради на обнови споменичког наслеђа из периода Османског царства.

У разговору је учествовала помоћница градоначелнице за међународну сарадњу Јована Митић, представници Канцеларије за локални економски развој и представници турских копанија које послују у Нишу, Алексинцу, Владичином Хану и Врању.

Још садржаја