Актуелно

Прва посета амбасадора Јапана Нишу

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски састала се са Његовом екселенцијом амбасадором Јапана Кацумата Такахиком који је први пут у посети Нишу.

Водили смо садржајне и корисне разговоре о нашој сарадњи у којој ће нам помоћи они који су у протеклом периоду оставили дубок траг у повезивању људи наше две пријатељске земље, оценила је градоначелница Ниша.

Ниш је родни града Драгана Стојковића, селектора наше фудбалске репрезентације, кога у Јапану данас свако зна, били су сагласни саговорници. 

Посебно је било речи о сарадњи у областима привреде и инвестиција, туризма и културе. 

Уз посредовање Регионалне привредне коморе радиће се на организовању скупа на коме би учествовали представници нишког Научно-технолошког парка, КЛЕР-а, представници суседних округа и индустријских зона у окружењу, као и представници Јапанске пословне алијансе у Србији и на коме би биле представљене предности Ниша и околине као повољног пословног амбијента погодног за инвестирање јапанских привредника. 

Градоначелница Ниша упознала је Његову екселенцију са туристичким потенцијалима Ниша и предложила да јапански хор буде учесник Музичког едикта наредне године на смотри хорова.

Још садржаја