Актуелно

Пријем за учеснике Ликовне колоније „Сићево 2023“

Учеснике Ликовне колоније „Сићево 2023“ у Градској кући примила је градска већница за културу и туризам Адриана Анастасов која их је упознала са културном картом Ниша и културном понудом града.

Пожелела је учесницима 60. сазива Ликовне колоније да им рад у Сићеву протекне у добром расположењу уз сликовиту Сићевачку клисуру и гостољубивост мештана.

Неки од учесника Ликовне колоније први пут су у Нишу и презадовољни су боравком у нашем Граду који је на њих оставио посебан утисак. Посетили су и археолошко налазиште Медијана, Ћеле Кулу и остале културно историјске споменике и истакли да Ниш богатством које има може да се назове престоницом културе. Говорећи о раду у колонији истакли су да их посебно инспирише природа, само село, мештани Сићева са којима су у сталном контакту, пејзажи Сићевачке клисуре. Нагласили су да је „инспирација толико пуно а времена тако мало да све то пренесу на платна“.

Слике са 60. Ликовне колоније „Сићево“ биће изложене у новембру и остају Галерији савремене ликовне уметности и Граду Нишу као трајна културна вредност.

Најстарију ликовну колонију, чије је ово 60. издање, подржава Град Ниш и Министарство културе и информисања Републике Србије. Организатор колоније је Галерија савремених ликовних уметности Ниша.

Још садржаја