Актуелно

Председник Србије Александар Вучић у Нишу најавио нова улагања у домаће наоружање

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је приказу наоружања и војне опреме Војске Србије на Градском пољу у Нишу поводом Дана државности. Приказу најсавременијег наоружања присуствовали су и министар одбране Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да су у току улагања у нове производе домаће наменске индустрије који ће бити уведени у наоружање Војске Србије. Додао је да сада улажемо 300 милиона евра у производе домаће индустрије који улазе у нашу војску, само у домаћу индустрију и производе.

Вучић је казао да су артиљеријски системи “нора”, “гвоздика” и “тамнава” велика појачања за Војску Србије јер је у модерном рату артиљерија та која побеђује.

Градоначелница Ниша Сотировски је истакла да се поносимо нашом војском која је гарант мира и стабилности у региону.

Посетиоци су имали прилику да погледају и приказ борбених возила БРДМ-2МС, “Лазар”, “Милош”, МРАП и “хамер”, затим беспилотне летелице и дронове, као и приказ рада са службеним псима.

Приказана су и пешадијска средства – “Корнет”, “Фагот”, БГА 30мм, средства за осматрање, заштитну и опрему за разбијање демонстрација као и стрељачко наоружање – аутоматске пушке, снајпере, пиштоље и пушке.

Још садржаја