Актуелно

Председник Александар Вучић на почетку изградње „Ауто-пута мира“

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је паљењу машина које су означиле почетак радова на изградњи ауто-пута Е-80 Ниш (Мерошина) – Плочник (Белољин), фаза 1, деоница Мерошина-Мерошина 1 и том приликом истакао да ће тај ауто-пут бити велики помак за нашу земљу, а пре свега за општине топличког краја и за Ниш као важно балканско путно чвориште.

Почетку радова присуствовао је шеф Делегације ЕУ у Србији Амануеле Жиофре, министар грађевинарства Томислав Момировић, директори Коридора Србије и Путева Србије, Александар Антић и Зоран Дробњак, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, председници градских општина Ниша, председници општина Топлице, начелници Нишавског и Топличког округа.

Првих 32,7 километра пута кошта 226 милиона евра, 40 милиона евра Србија је добила на поклон од Европске уније“, а цео ауто-пут коштаће око 650 милиона евра.

Председник је истакао економски значај новог ауто-пута за Ниш и Топлицу и рекао да је он „велики помак у односима Србије и ЕУ“. Он је најавио да ће наредне седмице три дана боравити у Нишу и да ће обићи и све општине Нишавског управног округа.

„Ми ћемо у будућности морати да градимо неупоредиво боље односе са Албанцима, јер о томе морамо да размишљамо и градимо инфраструктуру за то“, поручио је председник Вучић.

Ово је ауто-пут спаса за наш народ из Грачанице, рекао је председник Вучић.

Он је захвалио ЕУ на великој помоћи и подршци, као и на најповољнијим могућим условима финансирања тог пројекта.

Још садржаја